Wilt u een mooie, volle en gezonde haag en woont u in Baarn? Regelmatig uw haag snoeien is belangrijk. Minimaal 1 keer per jaar is aan te raden, maar sommige soorten moeten om de 6 weken worden gesnoeid door hun snelle groei. Wanneer een haag wordt gesnoeid, worden bij de meeste soorten de slapende knoppen geactiveerd, en maakt hij kleine, nieuwe twijgen zodat de haag er vol en gezond uitziet. Wacht u te lang, dan moet vaak zo grof gesnoeid worden, dat de haag zich moeilijk herstelt of kan hij last krijgen van zonnebrand. Het duurt dan soms jaren voor de haag weer mooi en vol is. BoomBosenTuin kan uw haag in Baarn vakkundig voor u snoeien.

Wilt u meer informatie? Neem contact op voor advies en een offerte!

Uw haag snoeien: wat is de beste tijd?

De beste tijd voor het snoeien van hagen is mei, juni, augustus en september. Dit geldt voor de meeste hagen, zoals de taxushaag. Hieronder een paar voorbeelden:

Een coniferenhaag kan het beste in mei/juni en in augustus/september gesnoeid worden. Laat hem 2 x per jaar snoeien om hem mooi compact te houden. In lange droge periodes en bij uitzonderlijk warm weer is het verstandig om de snoeibeurt even uit stellen.

Een beukenhaag moet zeker 1 x per jaar gesnoeid worden. In juni groeit de haag als kool. Deze maand is ook de beste tijd om de beukenhaag terug te laten snoeien. In augustus, maar niet later kun je de haag nog een keer een licht laten terugsnoeien.

Hulst kan het beste in het vroege voorjaar gesnoeid worden. Om zijn vorm te laten behouden kan de struik in maart, april flink gesnoeid worden. In deze maanden kunnen ook lelijke, dode of te lang geworden takken verwijderd worden. Wanneer de hulst in een haag staat, kan deze het beste aan het einde van de zomer gesnoeid worden (eind augustus-september)

Een haag snoeien zorgt voor een mooie en gezonde haag.
Haag snoeien in baarn soest amersfoort almere en hilversum

HAAG SNOEIEN BAARN HAGEN SNOEIEN BUXUS BAARN HEESTER BEUKENHAAG CONIFEREN TAXUS HULST LAURIERHAAG BUSSUM ALMERE NAARDEN BAARN SOEST HILVERSUM AMERSFOORT BILTHOVEN ZEIST BLARICUM LAREN

Deel deze pagina!