Arend Ottevanger van BoomBosenTuin is gecertificeerd European Treeworker. Bent u op zoek naar een bedrijf met het European Treeworker certificaat? Dan bent u bij BoomBosenTuin.nl aan het goede adres.

Het European Treeworker certificaat betekent dat BoomBosenTuin.nl voldoet aan de eisen van de European Arboricultural Council. Het is een Europees certificaat dat bewijst dat wij de kennis en vaardigheden bezitten om kwalitatief hoogwaardige boomverzorging uit te voeren. Om het certificaat te behalen is regelmatige scholing en examinering op het gebied van veiligheid, kennis over boomverzorging en kennis over gebreken aan bomen zoals ziektes, schimmels en andere gebreken verplicht.

Citaat van de website van EAC:

De European Tree Worker voert werkzaamheden uit aan en in bomen met als doel deze gezond en veilig te houden. Het uitvoeren van boomverzorgingswerkzaamheden vereist grondige en hoog gekwalificeerde training met speciale aandacht voor veiligheid op het werk.
Het doel was en is om het vakgebied van de boomverzorging te harmoniseren. Dit is een zeer speciaal vakgebied in het verenigde Europa, dat zorg draagt voor hoogwaardige boomverzorgingswerkzaamheden en een hoog opleidingsniveau, en de internationale uitwisseling van boomverzorgers. Om deze doelstellingen te realiseren, heeft de EAC een examinerings- en certificeringssysteem voor European Tree Worker ontwikkeld. Dit systeem is inmiddels in 15 Europese landen geïntroduceerd en aangenomen. Het examinerings- en certificeringssysteem bestaat niet alleen uit een curriculum, maar ook uit een examenreglement, een European Tree Worker-certificaat en een handboek.

Dankzij dit project heeft Europa voor het eerst een diploma “European Tree Worker” dat is gebaseerd op één examenreglement voor heel Europa. Dit diploma wordt wederzijds erkend door alle lidstaten en resulteert in internationale samenwerking en kwaliteit over de grenzen heen. Werknemers kunnen nu een opleiding van hoge kwaliteit krijgen en werkgevers krijgen hoog gekwalificeerde werknemers. Tegelijkertijd wordt de Europese samenwerking versterkt.

2-eac-european-treeworker

EUROPEAN TREEWORKER GROENKEUR VEILIGHEID KENNIS BOOMVERZORGING GEMEENTEN BEDRIJVEN GECERTIFICEERD BAARN SOEST AMERSFOORT HILVERSUM BUSSUM NAARDEN BLARICUM WEESP BILTHOVEN ZEIST

Deel deze pagina!