Graag wil ik een korte terugblik doen op het seizoen 2013 waarin ik met een vliegende start tot aan de grenzen kwam van wat haalbaar en uitvoerbaar was qua maximum aantal uren dat een mens kan werken met ook nog wat rust af en toe.

Ik ben als ZZP’er  gestart doordat ik geïnspireerd raakt door mijn buddy Matthijs Brandsma  van Hulp in de Tuin.Nu. Hij vond na een paar jaar zoeken iets waar hij echt zijn ei in kwijt kon. Hiervoor was hij een geleerde ingenieur.  Hij zette in een korte tijd zeer succesvol  een hoveniersbedrijf op  dat loopt als een trein. Ik was hier bij betrokken met advies,  meewerken en  brainstormen. Maar zelf had ik geen zin in het  gedoe van een eigen bedrijf. Maar de spirit die hij kreeg van het zelfstandig zijn sloeg toch over op mij. Mede door hem startte ik in juni al gelijk met behoorlijk wat werk in mijn agenda.

Hierin speelde de gunningsfactor een grote rol. Wat overigens binnen het groepje ZZP’ers waarin ik in werk veel terug is vinden. En dit is leuk:  het delen, elkaar inhuren, samenwerken en uitwisselen en elkaar inspireren.

Ik kreeg snel na de start weer contact met oud collega’s, die al een paar jaar eerder zelfstandig waren gaan werken. Zij waren gedeeltelijk  al  bij gemeentelijke projecten betrokken. Ik werd na mijn start al na paar maanden gevraagd om ook mee te werken in deze projecten . Dit was de tweede grote boost binnen korte tijd die BoomBosentuin.nl een vliegende start en een impuls gaf. Zo kwam ik terecht bij de gemeente Den Haag, via Bomenbeheer. Een buddy van de bosbouwschool is hier mede eigenaar.

Den Haag heeft een progressieve uitvoerder en opzichter binnen de afdeling bomen van het groenbedrijf Den Haag.

De afgelopen jaren werkten zij voornamelijk met grote  groenbedrijven die de grote projecten uitvoerden voor een vaste prijs. Maar uiteindelijk bleek dat de prijs/kwaliteitverhouding  zoek was.  Binnen de organisatie werden de koppen bij elkaar gestoken, en  een andere koers uitgestippeld, naar meer kleinschaligheid en flexibeler en directer aansturen. Zo kwamen ze uit bij kleine bedrijfjes  en ZZP’ers . De groep ZZP’ers  in Den Haag groeide vlak voor kerst 2013 uit tot rond de 30 boomverzorgers, dit is op overheidsprojecten uniek in Nederland.

Tot nu bepaalden de grote bedrijven het toneel. ZZP’ers die ETW’er zijn hebben dezelfde certificaten, maar we kregen bijna niet de kans bij deze projecten.  Dit kwam door de toen geldende Europese aanbestedingsregels. Deze zijn nu herzien om dat er sprake was van oneerlijke concurrentie, die werd aangevochten door de lobby van het midden en kleinbedrijf in Brussel.

Ik vind het een grote eer  om aan deze projecten te mogen deel nemen. Al snel volgden  er meerdere gemeentes  dit voorbeeld, waardoor we  als groep ZZP’ers  het werk niet meer aan konden, en nee moesten verkopen. Dergelijk grote opdrachtgevers nemen  veel uren af. Op jaarbasis  kan en mag dit wettelijk oplopen tot  wel 40 weken per jaar.  Om een goede risico spreiding te houden moet je dit dan weer beperken en niet op een paard gokken. In mijn geval wil ik ook graag de particuliere klanten blijven bedienen.

Het is een hoopvolle trend die zich in de groene publieke sector afspeelt voor de heren en dames die het zelfstandige avontuur met alle risico’s van die aandurven. Ik hoop dan ook dat dit geen kortstondige switch is, maar een blijvende verandering met een meer lokaal en menselijk karakter.  Dicht bij de mensen, met de mensen en  voor de mensen!!

Deel deze pagina!