Boomverzorging waarbij de gezondheid van uw boom én uw wensen in mijn advies worden meegenomen. Ook in Bussum, Naarden, Weesp en Huizen!

bomen snoeien bussum naarden huizen, bomen kappen bussum naarden huizen boomverzorging bussum naarden huizen, boomveiligheidscontrole

Boomverzorging Bussum, Naarden en Huizen: van bomen snoeien tot kappen

Als boomverzorger in Midden-Nederland waaronder Bussum, Naarden en Huizen, kan ik uw boom snoeien of kappen, maar ook planten en verplanten. Ook verzorg ik voor u het onderzoek naar breukvastheid, stabiliteit en conditie door middel van visuele controle, eventueel met een rapport.

Zorgplicht

Wist u dat u als boomeigenaar zorgplicht heeft voor uw boom/bomen? Dit is in de wet zo geregeld. Deze wet bestaat uit onderhoud, registratie en bij een geconstateerd gebrek, onderzoek door een erkende vakspecialist. De consequenties van een niet nagekomen zorgplicht zijn altijd voor de boomeigenaar.  U kunt zich hiervoor verzekeren bij diverse verzekeringsmaatschappijen, maar die stellen wel als voorwaarde dat u voldoet aan de zorgplicht. Vaak is een gespecificeerde offerte met factuur al voldoende om te bewijzen dat er regelmatig onderhoud en controle is verricht. Lees hier meer over boomveiligheidscontrole.

Bomen snoeien Bussum, Naarden, Huizen en omgeving

Om uw boom in een optimale conditie te houden, is goed onderhoud belangrijk. Ik snoei uw boom vakkundig en met aandacht voor de vorm en conditie van de boom. Ik kan uw bomen snoeien door middel van klimtechniek of met een hoogwerker. Zo worden jeugdige bomen vakkundig gesnoeid om sterk en veilig te kunnen groeien tot mooie volwassen bomen. Al wat grotere bomen worden zo begeleid naar hun eindbeeld. Bij volwassen en monumentale bomen gaat het om onderhoud snoei: breukgevoelige takken en dood hout snoeien, overbelasting voorkomen, het plaatsen van stormankers etc. Ik ben gespecialiseerd in snoeien van oude bomen. Bij oude bomen mag maximaal 20% gesnoeid worden door middel van innemen of gewichtsreductie, anders heeft u een vergunning nodig. Bij oude bomen is toppen (kandelaberen) en grove snoei (grote/dikke takken afzagen) niet mogelijk.  Lees hier verder over het snoeien van oude bomen. Het snoeien van fruitbomen en vormbomen en voer ik ook graag voor u uit, van een verwaarloosde boom tot pure vruchtproductie. Als bomen conditioneel achteruit gaan kan ik  ze voor u bemesten, voor een gezonde en vitale boom.

Bomen kappen/rooien en kapvergunning

Ik kan bomen in zijn geheel voor u verwijderen. Kappen is mogelijk van bomen die vrij kunnen vallen tot bomen die ingeklemd staan tussen tuinen en gebouwen. Deze kan ik gecontroleerd voor Voor kappen van bomen heeft u in veel gevallen een omgevingsvergunning (kapvergunning) nodig. Doe nu alvast een omgevingsvergunning check bij het omgevingsloket van de gemeente Bussum: www.omgevingsloket.nl. Ook kan ik de wortels en stronken volledig verwijderen. Takken versnipper ik voor u. Als u de snippers en stammen wilt hergebruiken, kan dat natuurlijk en scheelt dat afvoerkosten.

Boomadvies en boomonderzoek in  Bussum, Naarden, Huizen en omgeving

Wilt u advies over het onderhoud van uw boom? U wilt graag uw tuin lichter maken maar u weet niet hoe? Ik geef vakkundig advies. Als boomveiligheidscontroleur voer ik visuele controles op het gebied van breukvastheid, stabiliteit, en conditie uit welke ik kan verwerken in een rapport. Soms is er verder onderzoek van de boom gewenst , of een compleet groeiplaatsonderzoek, naar de mogelijkheden van planten en verplanten of een bodemanalyse. Dit heet samengevat: boom technisch onderzoek. Of wat dacht u van onderzoek met meetapparatuur voor breukvastheid en stabiliteit? Ook dit kan in een rapport verwerkt worden. Ik zorg er voor dat uw bomen weer een storm kunnen doorstaan!

Uw boom is een stukje natuur op zich

Een boom is meestal het grootste stuk natuur in uw tuin, hier hangt een heel ecosysteem omheen van vlinders, bijen, paddenstoelen, torren en kevers, waar weer de vogels, eekhoorns en zelfs boommarters en uilen gebruik van maken. Gezonde bomen zorgen voor leven en natuur dicht bij u thuis. Als u een grote tuin heeft kunt u kiezen voor een wat natuurlijkere aanpak: u kunt er voor kiezen alleen het gevaarlijke dode hout eruit laten halen en her en der misschien een dode boom te laten staan of liggen waar dit geen gevaar oplevert, dood hout is leven. Juist in dit dode hout bevinden zich de schuilplekken en voedsel voor schimmels en insecten, dus weer voor de vogels.

U ziet dat er vele oplossingen zijn binnen de boomverzorging! Bel of mail voor een vrijblijvende kijkafspraak en vakkundig boomadvies. Voor eenvoudige vragen kunt u mij direct bellen.

BOMEN SNOEIEN BUSSUM STORMANKERS BOMEN PLANTEN BOOM KAPPEN BUSSUM/HUIZEN FRUITBOOM SNOEIEN BOOMADVIES BUSSUM/NAARDEN KAPVERGUNNING BEMESTEN STRONK VERWIJDEREN BOOM ROOIENBUSSUM

Deel deze pagina!